Dne 23. 11. 2018 se je v prostorih galerije Franceta Miheliča v Škofji Loki odvijala slovesnost ob praznovanju 60. obletnice Ribiške družine Sora. Uvodoma je udeležence pozdravil predsednik RD Sora Matjaž Križnar in spregovoril nekaj besed o začetkih ribiške družine. Predstavil je delo ribiške družine in naštel težave, s katerimi se družina spopada.

Dogajanje so popestrile flavtistke Glasbene šole Škofja Loka, z odlično odigranima skladbama. Navzoče so nagovorili podžupan Občine Škofja Loka gospod Tine Radinja, predsednik RZS gospod dr. Miroslav Žaberl in predsednik ZRD Ljubljana gospod Slavko Lasnik.

Program se je nadaljeval s podelitvijo priznanj in zahvalo donatorjem ter sponzorjem. Sledila je simbolna predaja preparata podusti Saši Nabergoj, direktorici Loškega muzeja, kot uvod v l. 2019, ko bo ribiška družina obnovila zbirko avtohtonih rib na Loškem gradu.

Nazadnje je Matjaž z nami delil zaključno misel: »Ribe so del naše družine in družino povezuje skrb!« Vsi udeleženci slovesnosti so bili povabljeni na pogostitev v ribiško-lovski dom, ob izhodu pa so prejeli spominske majice.

 

 

2 thoughts on “Slovesnost ob praznovanju 60. obletnice RD Sora”

  1. Vse najboljše ob jubuleju, draga RD Sora! Želim ti še veliko uspešnih let v nadaljevanju svojega poslanstva!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top