Selška Sora
Selška Sora je prelepa hudourniška reka, salmonidnega značaja. Dolina reke je tesna, pobočja pa so strma in visoka. Nad njo se vzpenja Lubnik, od reke naravnost do vrha. Voda šumi čez skale, vijuga skozi dolino in se zaustavlja v bistrih tolmunih.
PREBERI VEČ
Poljanska Sora
Poljanska Sora je reka izrazito hudourniškega značaja, z izvirom na meji alpskega in kraškega sveta. Reka spada v skupino salmonidnih voda, saj ima čisto vodo in dobro ohranjene vodne habitate. Na večjem delu toka ima naravno ohranjeno strugo prepleteno s številnimi tolmuni, brzicami in prelivi.
PREBERI VEČ
Sora
Reka Sora nastane z združitvijo Selške in Poljanske Sore v Škofji Loki. Spada v skupino salmonidnih voda, saj je razmeroma čista in hitro tekoča. Strugo prepletajo globoki tolmuni, brzice in prelivi.
PREBERI VEČ
Ribnik Reteče
Ribnik je verjetno eno tistih vodnih bogastev za katere vedo le ribiči in domačini, ki mu pravijo tudi Gramozno jezero. Nekdaj je bilo jezero priljubljeno kopališče, pozimi pa tudi drsališče. Ribnik ima peščeno dno, saj leži v jami, kjer so včasih izkopavali pesek.
PREBERI VEČ
Previous
Next

Dejavnosti

Skrb za okolje

Naše aktivnosti na področju varovanja okolja obsegajo predvsem preprečevanje onesnaženj in škodljivih posegov v ekosistem ter skrb za izboljšanje ekološkega stanja voda. Člani ribiške družin se redno udeležujemo vsakoletne čistilne akcije, ki jo organizira občina Škofja Loka ter tako prispevamo k izoblikovanju lepše prihodnosti.

Sonaravna gojitev rib

Sonaravna gojitev rib je dejavnost, ki obsega vlaganje ribjega zaroda v pripravljene gojitvene potoke, vzrejo v potokih, elektroizlov po končani vzreji, transport in vlaganje v ribolovne revirje. Ribiška družina Sora vsako leto organizira delovno akcijo izgradnje pragov na gojitvenih potokih.

Interventni izlovi

Namen izlova je reševanje življenjsko ogroženih rib, oziroma preventivna premestitev rib v druge vodotoke, zaradi škodljivih posegov v okolje. Najpogosteje se izvaja v primeru gradbenih posegov v vodotoke, ob onesnaženjih in naravnih nesrečah.

Delo z mladimi

Posebno pozornost namenjamo delu z mladim, saj se zavedamo pomembnosti njihove prisotnosti pri izoblikovanju skupne prihodnosti. Vsakemu mlademu ribiču je dodeljen usposobljen mentor, ki ga poučuje o ribolovnemu režimu in etiki, ribolovni opremi, tehnikah ribolova in ga spremlja pri ribolovu.

Scroll to Top