Selška Sora
Selška Sora je prelepa hudourniška reka, salmonidnega značaja. Dolina reke je tesna, pobočja pa so strma in visoka. Nad njo se vzpenja Lubnik, od reke naravnost do vrha. Voda šumi čez skale, vijuga skozi dolino in se zaustavlja v bistrih tolmunih.
PREBERI VEČ
Poljanska Sora
Poljanska Sora je reka izrazito hudourniškega značaja, z izvirom na meji alpskega in kraškega sveta. Reka spada v skupino salmonidnih voda, saj ima čisto vodo in dobro ohranjene vodne habitate. Na večjem delu toka ima naravno ohranjeno strugo prepleteno s številnimi tolmuni, brzicami in prelivi.
PREBERI VEČ
Sora
Reka Sora nastane z združitvijo Selške in Poljanske Sore v Škofji Loki. Spada v skupino salmonidnih voda, saj je razmeroma čista in hitro tekoča. Strugo prepletajo globoki tolmuni, brzice in prelivi.
PREBERI VEČ
Ribnik Reteče
Ribnik je verjetno eno tistih vodnih bogastev za katere vedo le ribiči in domačini, ki mu pravijo tudi Gramozno jezero. Nekdaj je bilo jezero priljubljeno kopališče, pozimi pa tudi drsališče. Ribnik ima peščeno dno, saj leži v jami, kjer so včasih izkopavali pesek.
PREBERI VEČ
Previous
Next

Pridruži se RD Škofja Loka

Ribiški družini Sora se lahko pridruži vsak, ki izpolni pristopno izjavo in plača članske prispevke. Na povezavi si lahko prenesete vlogo za sprejem v članstvo RD Sora. Izpolnjeno vlogo skupaj s sliko v digitalni obliki pošljite na sedež Ribiške družine Sora, Studenec 9, 4220 Škofja Loka, oziroma elektronski naslov: rokkrzisnik78@gmail.com.

Prispevki članov (nad 18 let):

• Lovni dnevi za člane brez ribiškega izpita:

• Lovni dnevi za člane z ribiškim izpitom:

Članski prispevki za mlade ribiče (do 18 let):

• Lovni dnevi za mlade ribiče:

Scroll to Top